Kakvi dušeci postoje?

Jezgro dušeka

Bitna stavka prilikom izbora duseka je takodje I od cega je sastavljeno njegovo jezgro.

Duseci od pene (Sky cell, Hr, Memory, Eco latex) su najuniverzalniji. Uzavisnosti od njihove tvrdoce, gotovo da ne postoji osoba koja ne moze da pronadje odgovarajuci dusek za sebe. Hladno livene pene su odlican material koji je sacinjen od otvorenih celija. Kroz njih vazduh neprestalno cirkulise I onemogucava skupljanje budji I grinja. Uglavnom imaju I skidajucu navlaku koja se pere na 400.

Duseci sa dzepicastim jezgrom su potpuni hit u svetu, Kod njih je svaka opruga zasebna I obmotana u reteks. Preporucuju se osobama koje imaju nemiran san(cesto se okrecu u toku noci), kao I osobama koje dusek dele sa partnerom. Kada se izvrsi pritisak na jedan deo duseka, drugi deo se ne pomera. U ponudi imamo I one sa 7-ZONSKIM dzepicastim jezgrom, Kod takvog duseka pritisak tela se ravnomerno rasporedjuje I kicma ne trpi opterecenja, vec ostaje u idealnom polozaju. Preporucujemo ih osobama sa raznim obolenjima na kicmenom stubu.

Duseci sa zicanim jezgrom pripadaju prvoj generaciji duseka. Spadaju u tradicionalna resenja I u kombinaciji sa Memory ili softnom benom mogu biti pravo resenje po jako pristupacnim cenama.

Navlake dušeka

 

Istraživanja su pokazala da nam u salonu gde su izloženi dušeci zapravo navlaka prva privuče pažnju.

One se mogu najpre razlikovati kao SKIDAJUCE I NESKIDAJUĆE. Neskidajuce navlake mozete pomocu RSV zatvaraca komotno skinuti sa duseka i oprati ih. Na taj način vaš dušek ce dosta duže ostati nov I cist.

Takođe, navlake možemo razlikovati I po svojstvima materijala koji se nalaze u njihovom sastavu. Evo nekih koje možete pronaći u našem asortimanu:

  • Navlaka sa protkanim srebrnim nitima. Pored vizuelnog efekta koji joj daje glamurozni izgled, poznata je I po tome sto sprecava prekomerno znojenje i onemogucava nakupljanje neprijatnih mirisa u duseku.
  • Navlaka sa ekstraktom Aloe Vera. Pokazala se kao dobra pomoc u tretiranju problematicne koze. Sastav ove navlake pospesuje regeneraciju celija koze, ne iritira osetljivu kozu I odrzava njenu prirodnu ravnotezu. Ljudi koji imaju ekcem, psorijazu, akne, rozaceu ili bilo koji problem sa kozom treba da odaberu ovakvu navlaku.
  • Navlaka sa kasmirskim vlaknima. Tkanine od kasmira su vec vekovima simbol elegancije I raskosi. Vlakna kasmira su od fine spiralne teksture I odlikuje ih izuzetna mekoca na dodir I cvrstoca po pitanju izdrzljivosti. Sa ovakvim karakteristikama one su pravi toplotni isolator. Kako bi dao svoj maksimum u dobnosti navlake za dusek dodaje mu se viskozni sastav. Takva svojstva su trajna I ne gube se prilikom pranja navlake. Pogodan je za sva godisnja doba, dok zimi greje, kombinacija viskoze I kasmira leti daje prozracnost.

Stepen tvrdoće dušeka

Je ustvari nivo opterecenja koji dusek moze da podnese, a da u njegovoj strukturi ne diodje do deformacija i ujedno da osoba koja na njemu spava ne izgubi osecaj komfora.

U nasoj kompaniji smo tvrdocu duseka podelili u 4 kategorije:

H1 – (do 60 kg) to su mekaniji duseci, koji nisu u stanju da podnesu veca opterecenja i uglavnom se preporucuju za decu i tinejdzere, odnosno za osobe do 60kg telesne tezine.

H2 – (do 90 kg) – nesto cvrsci od prethodne kategorije. Takodje se preporucuju za mladje osobe ili za mrsavije.

H3 – (do 130kg)- duseci pod oznakom H3 mogu da podnesu visok nivo opterecena I smatra se da su najoptimalniji najvecem broju korisnika.

H4 – (i preko 130kg)- Ovo su izuzetno tvrdi duseci, mogu ih koristiti osobe koje imaju cak i preko 130 kg. Takodje se savetuje korisnicima koji imaju problem sa kicmom i neophodnea im je izuzetno tvrda podloga za spavanje.

Savet: Obradite paznju na oznaku za tvrdocu duseka I uskladite je sa vasom telesnom tezinom I eventualnim potrebama.